Egyre többen fizetnek bankkártyával a parkolásért Miskolcon

Megosztás

Márciustól okosabban parkolhatnak a miskolciak is, miután elindította Intelligens parkolás projektjét a Városgazda. Az elmúlt három hónap parkolási szokásaira voltunk kíváncsiak.

A Városgazda számára fontos, hogy a parkolás még kényelmesebb legyen Miskolcon, ennek érdekében az elmúlt időszakban komoly fejlesztéseket hajtottak végre. A mai kor elvárásainak megfelelően a meglévő automatákat felújították, valamint több új, bankkártyás fizetést is biztosító jegykiadó-automatát telepítettek – árulta el megkeresésünkre a cég.

A március elejétől május végéig terjedő időszakban Miskolcon átlagban 1 óra 40 percet parkoltak az autósok, ebbe az utcán, a mélygarázsokban és a parkolóházakban való állás is beleszámít.

A kihasználtságot tekintve a Búza téri parkoló, az Arany János utca, a Király utca, az Arany János tér és a Régiposta utca szerepel az első helyeken, nyáron pedig minden bizonnyal Lillafüred és Tapolca is ide fog tartozni.

Kíváncsiak voltunk arra is, mennyi időt töltik átlagosan elektromos autóikat a tulajdonosok, de mivel a díjköteles várakozási területeken a töltőállomásokat nem a Városgazda üzemelteti, ezért érdemi információt nem kaptunk. Azt azonban elárulták, hogy a Patak utcai mélygarázsban üzemeltetnek elektromos töltőt, ahol átlagosan egy órát töltik autóikat az emberek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek